SuperNils' Nieuwsbrief

1 mei 2023 ...

1° Zondag 30 april 2023: Kalmthout Nieuwmoer vierde feest! De tweede dorpsdag werd georganiseerd in deze mooie plattelandsgemeente en vzw SuperNils was aanwezig! En dat was duidelijk te zien aan de tientallen blauwe ballonnen op straat!

Ons kraampje met een grabbelton voor de kinderen en fijne geurkaarsjes voor de groteren, kende veel succes. Veel mensen brachten ons een bezoekje en steunden onze werking. Dat bracht netto toch ruim 200 euro op. Niet slecht toch?! Tot volgend jaar op de laatste zondag van april.

2° Levensloop Schoten: Nog steeds maar 6 deelnemers ingeschreven. Veel te weinig uiteraard. We moeten immers 24 uur overbruggen met ons team. Er moet altijd iemand van vzw SuperNils op de piste aanwezig zijn, gedurende deze periode, dag en nacht. Uiteraard moet je geen 24 uur wandelen of lopen!! Als 24 mensen elk 1 uur presteren, aaneensluitend, dan zijn we rond :). Laat je goed hart zien en schrijf je in voor Levensloop Schoten – team vzw SuperNils. Deelnemen kost slechts 10 euro. Weekend van het event: 2-3 september 2023.

Wil je een groep mensen inschrijven voor team SuperNils? Dat kan. Je kan de gegevens dan uploaden via een excel bestand. Zo kan je een team van je bedrijf/school/familie inschrijven voor team SuperNils. Want SAMEN staan we veel STERKER!

Hierbij de link om in te schrijven: https://www.levensloop.be/shop/add_participation/step_4#manual

3° SuperNilsdagen: AZ Klina Brasschaat en UZ Gent, zet jullie schrap. Vzw SuperNils komt eraan, met weer mooie geschenkpakketten, om de patiënten van de afdelingen hematologie een hart onder de riem te steken. Op 9 mei zijn we in Klina en op 11 mei in UZ Gent. Tot dan!

4° Fiscale attesten: binnen enkele dagen/weken moeten we ons officieel antwoord krijgen. Spannend allemaal. Duimen voor een positieve beslissing!

Geen verder nieuws momenteel.

1° Terugkomdag “Verlieskunde” in de lokalen van Lost & Co te Lier (Gloed). 6 leerkrachten kwamen af en kregen weer een pak nuttige informatie mee naar school. Een geslaagde voormiddag met dank aan Kathleen Roskams, die alles weer in goede banen heeft geleid.

2° Vzw SuperNils wil een praatgroep installeren voor naasten van een patiënt met een hematologische aandoening. Mensen die een familielid hebben dat ziek is of overleden is. We willen deze praatgroep organiseren in samenwerking met Lost & Co. We bekijken ook nog of het één groep wordt of twee verschillende (nog ziek / overleden). Momenteel zoeken we hiervoor nog naar sponsoring.

3° Sam Asaert zal onze SuperNils-film draaien. Sam is een professionele film-maker uit Antwerpen. Vrijdag 5 mei zitten we samen om de details dieper te bespreken. We willen met de film (of twee films) onze doelgroep bereiken, maar ook bedrijven en sponsors.

1° We kregen mooie complimenten van een farmaceutisch bedrijf! Onze werking is uniek. Wij focussen niet op de ziekte zelf, maar leggen de nadruk meer op het leven met de ziekte en dat zo comfortabel mogelijk maken (mentale welzijn verbeteren en ondersteunen). Onze interactieve pakketten moeten zo breed mogelijk bekend worden gemaakt en gebruikt worden. Dus ook buiten de 6 partner-ziekenhuizen. Men sprak zelfs van buiten de grenzen te treden. Daarvoor moet de website vertaald worden en moeten ook de pakketten in verschillende talen worden aangereikt. Een mooi idee, dat we zeker in het achterhoofd houden voor later!

1° Levensloop Schoten 2-3 september 2023: graag zoveel mogelijk deelnemers a.u.b. Inschrijven: zie hiervoor!