SuperNils' Nieuwsbrief

26 juni 2023 ...

Laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. We gaan er even tussenuit, tot september. Dan zijn we terug met nieuwtjes en toffe berichten. Geniet nu vooral van die mooie, lange zomerdagen.

1° Levensloop Schoten: Reeds 15 deelnemers ingeschreven momenteel. Maar nog altijd te weinig uiteraard. We moeten immers 24 uur overbruggen met ons team. Er moet altijd iemand van vzw SuperNils op de piste aanwezig zijn, gedurende deze periode, dag en nacht. Uiteraard moet je geen 24 uur wandelen of lopen!! Als 24 mensen elk 1 uur presteren, aaneensluitend, dan zijn we rond :). Laat je goed hart zien en schrijf je in voor Levensloop Schoten – team vzw SuperNils. Deelnemen kost slechts 10 euro. Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan projecten, zoals ingediend door SuperNils zelf (bewegingsproject). Weekend van het event: 2 september (vanaf 15 uur) -3 september 2023 (15 uur). Locatie: Park van Schoten, rond het kasteel en de vijvers!

Wil je een groep mensen inschrijven voor team SuperNils? Dat kan. Je kan de gegevens dan uploaden via een excel bestand. Zo kan je een team van je bedrijf/school/familie inschrijven voor team SuperNils. Want SAMEN staan we veel STERKER!

Hierbij de link om in te schrijven: https://www.levensloop.be/shop/add_participation/step_4#manual

Levensloop is er om vechters die kanker hebben of de ziekte overwonnen hebben, te vieren, te eren en mensen die jammer genoeg aan de ziekte overleden zijn, te herinneren. Vzw SuperNils zal dat weekend extra hard denken aan Nils, de power achter onze organisatie.

2° Fiscale attesten: Via de boekhouder hebben we het bericht gekregen dat er een POSITIEF advies is voor de uitreiking van de fiscale attesten, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023. Het is echter nog steeds wachten op een officiële brief van Brussel. Blijkbaar moet die nog door de administratieve handtekeningen-molen. We wachten op het officiële bericht, vooraleer we alles op de website aanpassen.

1° Momenteel geen verdere acties ondernomen.

1° Ons bewegingsproject is GOEDGEKEURD door Stichting tegen Kanker, binnen de Levensloop Grants. Reden te meer om met voldoende mensen deel te nemen aan de Levensloop te Schoten op 2 en 3 september. We kunnen immers rekenen op een ondersteuning van ruim 5000 euro om dit project verder uit te werken en uit te rollen.

We gaan nu boxen samenstellen met materialen waarmee de patiënten binnen hun ziekenhuiskamer aan de slag kunnen met eenvoudige bewegingsoefeningen. Fiches zullen de nodige uitleg geven. Er zal ook altijd vermeld worden welke alternatieve materialen kunnen gebruikt worden, bijvoorbeeld thuis. Voor de jongsten onder de patiënten zullen filmpjes worden gemaakt, waarin onze mascotte de bewegingen voor doet. Verpleegkundigen en dokters van de ziekenhuizen en kinesisten zullen ons helpen bij de diepere uitwerking.

2° De techniek-box voor de jongere patiënten (van 6 jaar tot ruim 18 jaar) komt er ook! Tegen het najaar 2023 zullen we boxen samenstellen met diverse materialen, waarmee de patiënten in de ziekenhuizen aan de slag kunnen rond techniek en robotica. Fablab Fyxxi uit Gent helpt ons daarbij. Momenteel is er al een lijst samengesteld met mogelijke materialen en oefeningen. Dankzij deze techniekbox kunnen de patiënten zich ontspannen, de gedachten wat verzetten, maar vooral ook veel bijleren op een speelse en prettige manier. De materialen zullen regelmatig een update krijgen, zodat nieuwe uitdagingen altijd voorhanden zijn. Bovendien kan het Fablab zich ook verplaatsen naar het ziekenhuis of de patiënt thuis, om samen bepaalde activiteiten uit te werken (bijvoorbeeld 3D-printen).

3° Film-project stand van zaken. Op 3 juli is er een vervolgmeeting met Sam Asaert, de filmproducent, om alle afspraken en opvolgingen te bekijken. Filmen mag alvast op de volgende locaties: AZ Klina Brasschaat, Arboretum Kalmthout, C-Mine Genk. Nog in onderzoek zijn: museum van Schone Kunsten Antwerpen, dierentuin Antwerpen en Kunstgalerij Sofie Van de Velde. De hoofdrol zal gespeeld worden door Daan De Beer, een jongeman die ervaring heeft met camera-werk. We zijn nog wel op zoek naar een aantal figuranten (bezoekers, dokter, verpleegkundigen). Wie zich geroepen voelt en zich kan vrijmaken op zaterdag 9 september tussen 8 uur en 14 uur, mag zijn naam en leeftijd doorgeven via robert.scheltjens@supernils.be. Dankzij AP Hogeschool zullen we een echt ziekenhuisbed ter beschikking hebben, dat we mogen verplaatsen naar de verschillende locaties. Hiervoor zijn we nog op zoek naar geschikt vervoer (ruime bestelwagen). Kan je ons daarmee helpen? Mail snel naar robert.scheltjens@supernils.be.

1° Momenteel worden alle ideeën en projecten (zie hiervoor) verder uitgewerkt. Daarna zullen nieuwe zaken pas worden opgestart.

1° Levensloop Schoten 2-3 september 2023: graag zoveel mogelijk deelnemers a.u.b. Inschrijven: zie hiervoor!

2° Hulp bij de film: figuranten, bestelwagen – zie hierboven a.u.b.