Op virtueel museumbezoek met SuperNils

in samenwerking met stad Gent en de Gentse musea

In het ziekenhuis verblijven, brengt vaak eenzaamheid en verveling met zich mee. Wat doe je een ganse dag in bed? Wat doe je als je weinig of geen bezoek mag ontvangen?

SuperNils kan jullie hierbij ondersteunen. Dankzij de toeristische dienst van de Stad Gent (Visit Gent) en de Gentse musea (STAM Gent, Huis van Alijn en Design Museum Gent) kunnen we jullie virtueel rondleiden in enkele tentoonstellingen. Klik gewoon op de link hieronder en geniet van beelden, geluidsfragmenten en bijhorende informatieve teksten. Gratis genieten en in alle veiligheid. Veel plezier!

Het Huis van Alijn verzamelt, onderzoekt en deelt herinneringen over tradities, rituelen en gewoontes in ons dagelijks leven vanaf de 20e eeuw.

Zo ook over de vroegere “legerdienst”. Bekijk de leuke en interactieve tentoonstelling hier.

Design Museum Gent maakt je bewust van de grote impact die design heeft op je dagelijkse leven. Topstukken van Van de Velde tot vandaag.

Momenteel is het museum gesloten voor verbouwing en uitbreiding, maar je kan hier alvast enkele mooie rondleidingen bekijken.

Het STAM is het Gentse stadsmuseum dat sinds oktober 2010 op de Bijlokesite het verhaal van Gent brengt en je (nog) warm(er) maakt voor de stad. Je ontdekt er de vele lagen van Gent, een hedendaagse stad met een eeuwenoude geschiedenis.

Missie van het Stadsmuseum: het STAM verkent als museum wat Gent tot Gent maakt, en de stad tot stad. Het verbindt mensen van vandaag met de geschiedenis en kijkt naar de toekomst van de stad. Het STAM maakt van bewoners, gebruikers en bezoekers betrokken partijen en gaat gul partnerschappen aan.

Het museum bood ons de linken aan naar reeds bestaande digitale exposities. Hier scroll je doorheen een prachtige collectie verzamelstukken, prenten, foto’s en geschreven info. Zeker de moeite waard en keuze in overvloed! Voor elk wat wils. Echte aanraders zijn: “Straffe stukken uit het Stam” en “Gent, bezette stad”. Maak hieronder je keuze!

Sleutelmomenten stedenbouw Gent
Stad van Morgen - salongesprekken