Een geluksbrenger "kunstelen"

in samenwerking met LuKiArt vzw - Sint-Martens-Latem

Voor kinderen van 0 jaar tot 14 jaar

Toen vzw LukiArt uit Sint-Martens-Latem het pad van SuperNils kruiste, begonnen de ideeën langs beide kanten te borrelen. LukiArt is een vzw die als goede doel heeft gekozen voor “Kunst op maat van het zieke kind”. Zo sluiten ze natuurlijk prima aan bij onze doelstellingen. Tijdens een brainstorm ontstond dan ook het idee van het “Kunsteldoosje”, waarmee een geluksbrenger kan gecreëerd worden.

In een “Kunsteldoosje” zitten allerlei duurzame materialen, samengesteld door de mensen van LuKiArt vzw. De materialen zijn zorgvuldig uitgekozen en gewassen, zodat ze geen enkel gevaar vormen voor de kinderen. Dit gebeurde onder toezicht van een aantal dokters en professoren. In het doosje zit ook een kaartje met een QR-code. Via deze code kunnen de kinderen een filmpje bekijken, waarin ze de nodige uitleg en inspiratie krijgen, gegeven door kunstenaars van LuKiArt vzw zelf.

 

Bedoeling van deze interactieve box is een talisman te kunstelen (ja ja, niet knutselen!), die daarna aan het bed kan worden opgehangen. Uit deze geluksbrenger halen de kinderen dan de nodige kracht om te blijven vechten tegen hun ziekte. Bovendien kunnen ouders, vrienden en familie allerlei zaken aan de talisman ophangen, om hem nog extra kracht te geven. Op de foto zie je alvast één van de gekunstelde geluksbrengers. Hoe groter hij wordt, hoe meer kracht men eruit zal kunnen putten.

 

De Talismandoosjes worden uitgedeeld tijdens onze jaarlijkse SuperNilsdag voor kinderen, in het UZ Gent, UZ Antwerpen en UZ Leuven. 

Wil je ook zo’n geluksbrenger maken, maar was je niet aanwezig tijdens één van onze SuperNilsdagen? Niet erg, je kan het doosje ook aanvragen via het onderstaande formulier. Mama of papa kunnen je daarbij zeker even helpen.

Het doosje is gratis voor jullie en zal naar het opgegeven adres worden opgestuurd.

Vraag hier je talismandoosje aan