Artikels uit het verleden

We brengen deze artikels graag nog eens onder de aandacht.

NIEUWS: 12/12/2018

Nils Scheltjens uit Kalmthout wilde andere kankerpatiënten helpen. Zelf overleed hij twee jaar geleden aan leukemie. Hij had toen al voor de derde keer kanker. Om de wens van hun zoon verder uit te voeren hebben zijn ouders nu een vzw opgericht: SuperNils.  

Een schitterend artikel in het Laatste Nieuws van 12 december 2018. Artikel werd geschreven door Sabine Vermeiren, na een meer dan drie uur durend, zeer emotioneel interview.

Nils was twee keer genezen van leukemie. Toen kwam de derde keer en was zijn lichaam op. Eén wens had hij nog. Hij wilde kanker draaglijker maken voor al wie de ziekte na hem zou krijgen. Twee jaar na het overlijden van Nils komt – met dank aan z’n ouders – die wens uit: alvast in het UZ Gent krijgen kankerpatiënten volgend jaar ‘better feeling bags’. “Dat testament uitvoeren, eerst kon ik het niet. Nu is het deel van mijn verwerking.”  

NIEUWS: 9/12/2019

Mooie artikels in het Laatste Nieuws, geschreven door reporter Fien Tondeleir. Zij zorgt tevens voor de mooie sponsoring van tijdschriften voor onze SuperNilsdag 2.0 voor volwassenen.

Eén dag na de eerste SuperNils-dag die georganiseerd werd in het UZ Gent (kinderziekenhuis Prinses Elisabeth) verscheen een mooi artikel in Het Laatste Nieuws en de Nieuwe Gazet. Ook de start van het SuperNils-fonds GE_785 kreeg hier de nodige aandacht. De moeite waard om te lezen …  

DE KRANT Het was zijn idee, om de kindjes die hij elke dag in het ziekenhuis zag hun pijn te laten vergeten met ‘better feeling bags’ vol speelgoed en afleiding. Helaas heeft Nils Scheltjens uit Kalmthout nooit zelf Sinterklaas mogen spelen: hij stierf op 11 oktober 2016, nadat hij voor de derde keer de diagnose van leukemie had gekregen. Robert en Leona vervulden gisteren de wens van hun zoon.

NIEUWS: 10/01/2022

Op maandag 10 januari 2022 trokken Robert Scheltjens (voorzitter) en Leona Koninckx (manager algemeen beheer) weer naar het UZ Gent, UZ Antwerpen en KLINA Brasschaat om de patiënten van de afdelingen hematologie een mooie dag te schenken. Op de verjaardag van Nils (die vandaag 30 zou geworden zijn!) kregen de patiënten van deze drie ziekenhuizen een mooie goodiebag, gevuld met een warm fleecedeken van SuperNils, een tijdschrift van DPG Media, een voucher voor één maand gratis tijdschrift lezen van Roularta en enkele verzorgingsproducten van Apotheker Verpraet uit Heide-Kalmthout (en zijn leveranciers). Dat alles aangevuld met enkele leuke SuperNils-gadgets en postkaarten met informatie over de podcast en twee leuke kunstactiviteiten.

De mensen waren weer super tevreden, dat is zeker.

Leuk was ook dat we aandacht kregen in Het Laatste Nieuws, zoals jullie hieronder kunnen lezen … Dank aan Sabine Vermeiren, journaliste van DPG-Media, om dit mogelijk te maken.