Vzw SuperNils

Maandelijkse Nieuwsbrief

Maand: december 2023

Belangrijke nieuwsberichten

De Warmste Week 2023

December is de maand van de Warmste Week. Op maandag 18 december 2023 ging ze van start op MNM en Studio Brussel (zenders VRT). Je kan acties organiseren, een plaatje aanvragen of gewoon een SMS-je sturen naar 4342. Het ingezamelde geld komt terecht in het fonds van de Warmste Week 2023. Eind januari 2024 worden de centen dan verdeeld over de gekozen goede doelen, waarvan SuperNils er één is. Via DWW breiden we ons bewegingspakket uit met een echte Zorgrobot voor de kinderen. Hij zal hen uitdagen om te bewegen en alzo te werken aan zowel het mentale als fysieke welzijn.

Onze eindejaarsactie "Heerlijk wijnen"

We hebben op dinsdag 19 december 2023 onze wijnactie afgesloten met een prachtig resultaat. We verkochten zomaar liefst 152 pakketten overheerlijke wijn. Dat brengt een netto winst op van ongeveer 1200 euro!! Geld dat kan geïnvesteerd worden in onze projecten en de algemene werking van de organisatie.

Grote dank aan onze kopers, maar ook een welgemeende dankjewel aan Renée Bakx, de bezielster en organisator van dit mooie en wel-gesmaakte initiatief.

Praatgroepen voor naasten

De praatgroepen voor naasten zijn een feit! Op 14 maart 2024 wordt de eerste praatgroep georganiseerd in Antwerpen - Lier, bij Gloed, de gezellige locatie van Lost & Co vzw.

Dit initiatief is een mooie samenwerking tussen Servier (farmabedrijf) en vzw SuperNils. Lost & Co vzw zorgt voor de professionele begeleiding van de praatgroepen en Marijke Quagebuer, verpleegkundig specialist hematologie in het UZ Gent zorgt voor een interessante presentatie. Uiteraard is er koffie voorzien, met een lokale lekkernij. En in Lier is dat natuurlijk het Liers Vlaaike!

Na deze eerste bijeenkomst volgt er een evaluatie met mogelijke bijsturing van het project. Daarna worden deze praatsessies georganiseerd in alle Vlaamse Provincies.

Onze podcast

Leukemie, SuperNils Boostfactory

Reeds opgenomen afleveringen kunnen nog altijd beluisterd worden via onze website, Spotify en Apple Podcast. We zijn blij te horen dat verschillende mensen dit geregeld doen.

Nieuwe afleveringen komen er voorlopig nog niet, omdat we het enorm druk hebben met de uitwerking van onze projecten voor de patiënten.

In de toekomst zullen er wel podcasts bij komen, o.a. van andere partners en organisaties. Zo breiden we ons aanbod verder uit met nieuwe onderwerpen en thema's.

Projectwerking

Bewegen met SuperNils

Het project is zo goed als klaar voor lancering. De materialen zijn aangekocht en de website werd aangevuld met de nodige informatiefiches. Later komen er nog begeleidende filmpjes bij, specifiek voor de kinderen.

In het voorjaar van 2024 bezorgen we de eerste koffers aan de zes partner-ziekenhuizen en kunnen ze in gebruik genomen worden. Na een evaluatie in mei en een aanpassing in juni, worden er nog bijkomende bewegingskoffers aan de partner-ziekenhuizen bezorgd.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Stichting tegen Kanker en Levensloop Schoten 2023. De foto's op de informatiefiches werden gemaakt (en geschonken) door Niki da Costa Fotografie. Voor de gelegenheid kroop Evi Dejongh in het mascottepak van SuperNils.

Techniekkoffer SuperNils

Mooie samenwerking met Fyxxilab Gent. We voorzien koffers met een uitgebreid aanbod aan materialen, waarmee kinderen, jongeren, en zelfs volwassenen al spelend kunnen leren. Leren programmeren, bezig zijn met techniek, dingen bouwen met Lego of Knexx, ... er is voor elk wat wils. En vooral ... het bezig zijn, brengt de gedachten even weg van de dagelijkse bekommernissen. Dit bevordert het mentale welzijn, wat dan weer een positieve invloed heeft op het genezingsproces.

De koffer wordt verdeeld in het voorjaar van 2024 in onze partner-ziekenhuizen.

VR-pakket - even weg van de realiteit

Ons VR-pakket werd eind november goedgekeurd door Stichting tegen Kanker - social grants. We ontvangen zomaar eventjes een bedrag van € 25 357,00 !! Van Roche NV (farmabedrijf) krijgen we een extra budget van € 4 000,00 voor de realisatie van dit mooie project.

De uitwerking kan dus starten. Op dinsdag 19 december 2023 organiseerden we een extra meeting van de Raad van Bestuur om definitieve keuzes te maken, zodat we opdracht kunnen geven aan een professioneel bedrijf om aan de uitwerking van een SuperNils-VR-omgeving te beginnen. Het belooft in elk geval een zeer professioneel pakket te worden, dat in de toekomst nog kan uitgebreid worden met o.a. AI-technologie en medisch-ondersteunende applicaties. Blijf het dus zeker allemaal volgen!

In de spotlights

Onze ambassadeur

Vzw SuperNils heeft een nieuwe ambassadeur ... Peter Genyn, olympisch kampioen, wereldkampioen ... kortom een Gouden Paralympiër.

Peter woont in Kalmthout en is dus een dorpsgenoot van Nils. Evenals Nils is hij een doorbijter, een vechter. Zijn houding is een echt voorbeeld voor veel van onze patiënten. Erin blijven geloven, blijven gaan, nooit opgeven ... dat is zijn moto.

Hulp gevraagd

Creatief met wol

Vzw SuperNils wil in de toekomst zijn webshop uitbreiden met mooie mutsen en zelfgemaakte SuperNils-knuffels.

Op 19 december 2023 hadden we reeds een eerste meeting met enkele vrijwilligers die voor onze organisatie mooie mutsen willen breien of haken. Het materiaal wordt aangepast aan de noden van patiënten, zodat het op hoge temperatuur kan gewassen worden. Verder willen deze dames een leuke SuperNils-pop haken/breien. De patronen hiervoor zijn reeds ontwikkeld. Vermits het om handmade poppen gaat, zal elk exemplaar uniek zijn.

Wie ook wil deelnemen aan dit vrijwilligersgroepje, mag zijn naam doorgeven via onze contactpagina, zodat we verdere afspraken kunnen maken. De groep komt samen in Berendrecht - Antwerpen.