Vzw SuperNils

Maandelijkse Nieuwsbrief

Maand: mei 2024

Belangrijke nieuwsberichten

Nieuwe statuten werden ingediend

Op woensdag 22 mei werden de nieuwe statuten van onze organisatie ingediend op de rechtbank van Antwerpen. Nu is het wachten op de goedkeuring ervan en de uiteindelijke publicatie in het Belgisch Staatsblad. Daarna zal de link naar deze nieuwe statuten ook op de website verschijnen.

Een gans proces ging aan de goedkeuring van de statuten vooraf. Eerst werden ze besproken tijdens de algemene ledenvergadering. De aanwezigen keurden ze goed, maar we waren niet in aantal om te kunnen beslissen. Daarom volgde er een tweede bijzondere algemene vergadering. Deze ging door via zoom, waarna de statuten echt konden worden goedgekeurd.

Onze podcast

Leukemie, SuperNils Boostfactory

Momenteel nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden. De reeds gemaakte afleveringen kunnen wel nog steeds worden beluisterd via de website en via Spotify.

Projectwerking

VR-project

Momenteel neemt het ontwikkelen van het VR-pakket alle tijd en budgetten in beslag. Venar, het ontwikkelbedrijf uit 's Gravenwezel, leverde reeds prachtig werk!

Zo maakten ze een leuke, virtuele SuperNils-omgeving (een bos met waterval en riviertje, bergen, mooie bomen, enkele rustplekken, ...). Ook de SuperNils-avatar kreeg vorm en kan in de omgeving bekeken worden. Verder werd reeds werk gemaakt van het bewegingsspel, waarbij de patiënten kunnen vechten tegen hun ziekte (verwarde cellen verslaan met een padel-racket). Men is ook bezig met de mogelijkheid om virtueel lotgenotencontact uit te bouwen en in een grote sprookjestoren zullen mensen informatie kunnen terugvinden over de ziekte en de behandelingen. Deze info zal verstrekt worden door dokters, professoren, diëtisten, seksuologen, kinesisten, enz, waardoor we zeker zijn van de correctheid van de gegevens.

Tijdens de zomervakantie zullen de eerste concepten kunnen getest worden in het UZA. Vanuit hun ervaringen en evaluaties kunnen dan de nodige bijsturingen gebeuren.

In de spotlights

Levensloop Schoten 2024

Tijdens het weekend van 7 en 8 september 2024 gaat Levensloop Schoten weer door in het prachtige park van Schoten. Iedereen is er van harte welkom vanaf zaterdag 15 uur tot zondag 15 uur. Je kan er genieten van gratis optredens, lekkere hapjes en drankjes en kinderanimatie. Uiteraard wordt er ook 24 uur gewandeld over een schitterend parcours doorheen het park, dat 's nachts zelfs verlicht wordt. Natuurlijk moet je geen 24 uur wandelen! Als je voor ons team 1 uurtje kan vrijmaken, overdag of 's nachts, dan zijn we al heel blij! Team SuperNils zoekt dus nog heel wat deelnemers. Inschrijven kan via de onderstaande link en kost slechts 10 euro. Niet aarzelen, maar snel doen!

Link naar team SuperNils: https://www.levensloop.be/teams/vzw-supernils

Hulp gevraagd

Doe mee aan Levensloop Schoten

En steun daarmee de Stichting tegen Kanker. Zij gebruiken het geld voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook om projecten van organisaties zoals vzw SuperNils te ondersteunen. Schrijf je dus snel in voor team SuperNils. Voor slechts 10 euro toon je je goede hart en help je mee om kanker te overwinnen.

Link naar team SuperNils: https://www.levensloop.be/teams/vzw-supernils