For your mental boost

Beweeg mee met SuperNils

Pagina voor kinderen (tot 12 jaar)

Bewegen is enorm belangrijk, zelfs als je ziek bent. Voor kinderen met een ernstige ziekte, is dit echter niet altijd evident. Ze voelen zich zwak, liggen vaak in afzondering op de kamer, kunnen niet naar de sportclub of gewoon naar het park om te sporten.
Dat maakt dat ze dikwijls in hun bed blijven liggen en naar TV kijken. Uiteraard mag dat, zeker als je je niet zo goed voelt.
Toch wil vzw SuperNils kinderen blijven motiveren om te bewegen, zelfs al is het maar een klein beetje. Elke beweging kan zorgen voor een beter gevoel en kan het genezingsproces ondersteunen. Daarom ontwikkelden we samen met kinesisten van het ziekenhuis (AZ Delta Roeselare) een bewegingskoffer, met diverse materialen die gekoppeld zijn aan een aantal eenvoudige bewegingen, die je kan doen op je kamer, sommigen zelfs vanuit je bed.
Luister altijd goed naar je lichaam en de dokters. Als je voelt dat het niet gaat, wacht dan een dagje vooraleer je start. Bouw je bewegingen ook langzaam op. Niet teveel in één keer proberen. Laat je lichaam terug wennen aan het lichte sporten. Op die manier ga je je beter voelen en kan je lichaam terug wat aansterken.
Veel plezier met onze bewegingskoffer (bestel hem bij de verpleegkundigen of de opvoeders).

Bewegingsfiches

Op deze pagina vind je alle fiches terug, die ook in de bewegingskoffer zitten. Ze leggen uit welke bewegingen je kan doen, met de diverse materialen.
De uitleg wordt gegeven met woorden, maar ook via twee foto's.

Als je thuis ook wil blijven bewegen, dan kan dat! Op de fiches worden voor de meeste materialen ook alternatieven aangeboden, zodat je zonder bewegingskoffer eveneens aan de slag kan.

De uitleg vind je dan terug op deze pagina!

Filmpjes

Om het allemaal wat leuker EN duidelijker te maken voor onze jongste kinderen, doet SuperNils de bewegingen ook voor in verschillende filmpjes. Zo kan je gewoon mee bewegen met je Super Held.

Leuk toch?

Sterrenkaart

In de bewegingskoffer vinden jullie ook een sterrenkaart. Hierop kan je invullen hoeveel sterren je elke beweging geeft. Zo weten wij ook welke bewegingen jullie het leukst vinden. En bewegingen die niet zo fijn zijn, kunnen we later dan misschien wel vervangen door andere oefeningen.
Zo helpen jullie mee om de koffer beter te maken. Fijn toch?!

Geef je ingevulde sterrenkaart af aan de verpleegkundige of opvoeder(ster). Zij geven alles dan wel door aan SuperNils.

Nog gemakkelijker ... vul je sterrenkaart in via de computer of je smartphone. Zo komen de sterretjes automatisch tot bij SuperNils.
Klik snel op de gele ster bovenaan ...

Ook de stem van het zorgpersoneel is belangrijk voor ons!

Powered by ...

1° Bewegingen met halters (gewichten)

Beweging 1:

Beweging 2:

Beweging 3:

Beweging 4:

Beweging 5:

2° Bewegingen met een fitness-bal

Beweging 6:

Beweging 7:

3° Bewegingen met pilates-band

Beweging 8:

4° Bewegingen met springtouw

Beweging 9:

5° Bewegingen met handtrainers

Beweging 10: