Ziekenhuizen en
patiënten met een
hematologische kanker.
Onze doelgroep

Het is onze grote droom om de werking van vzw SuperNils ooit te kunnen realiseren in alle Vlaamse ziekenhuizen of misschien zelfs voor alle onco-hematologische patiënten in België.

Zover is het jammer genoeg nog niet, maar we blijven hard werken om toch zoveel mogelijk mensen te bereiken. Want dat is nu net wat ook mijn broer zou gewild hebben.

6 partner-ziekenhuizen

Op dit ogenblik is vzw SuperNils actief in 6 ziekenhuizen, verspreid over de vijf Vlaamse provincies. In 2018 gestart in Oost-Vlaanderen, in het UZ Gent, het ziekenhuis waar Nils zelf verzorgd werd. Al zeer snel UZ Antwerpen erbij genomen, gevolgd door AZ Klina in Brasschaat (provincie Antwerpen). Dankzij de hulp van één van onze compagnons, Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen, konden we in Vlaams-Brabant het UZ Leuven ondersteunen, in West-Vlaanderen AZ Delta te Roeselare en in het mooie Limburg AZ Jessa te Hasselt. Dat maakt dat we momenteel al in gans Vlaanderen actief zijn.

We hebben in de beleidsnota van 2024 geschreven dat we in 2030 actief zullen zijn in alle Belgische ziekenhuizen met een afdeling hematologie. Die ambitie willen we zeker nakomen. We zijn dan ook volop bezig met de verdere uitbouw van ons netwerk en het zoeken naar extra funding. Dat laatste doen we via het schrijven van projectdossiers, waarmee we naar bedrijven stappen, het indienen van projecten bij organisaties zoals Stichting tegen Kanker, Kom op tegen Kanker en de Warmste Week en het uitwerken van mogelijke sponsorpakketten voor bedrijven, KMO’s en particulieren.

Maak kennis met onze partner-ziekenhuizen

Klik door naar de websites

Met dit ziekenhuis heeft vzw SuperNils een officieel samenwerkingsakkoord afgesloten. Dit werd zelfs goedgekeurd door het directiecomité van het hospitaal. We kunnen ons dus echte partners noemen, die o.a. samenwerken aan projecten, interactieve boxen, informeren van mensen, enz.