LET OP: je bent nog niet op de pagina die je alle belangrijke kennis en info meegeeft.  We lichten hier alvast een tipje van de sluier op, maar de volledige inhoud kan je pas lezen na invoeren van het wachtwoord. Dat ontvang je als werkend lid of als werknemer van een bedrijf dat vzw SuperNils ondersteunt. Patiënten van onze partner-ziekenhuizen ontvangen uiteraard hun wachtwoord gratis.

Heb je een wachtwoord? Klik dan op de onderstaande knop om verder te gaan en vergaar alle kennis die je nodig hebt!

Kennis vergaren

Als arts, professor, hematoloog en onderzoeker in het UZ Gent en verbonden aan de universiteit van Gent, ben ik zeer goed geplaatst om de juiste informatie mee te geven. Luister dus zeker naar de podcast-afleveringen die met mij werden opgenomen. Ik vertel over de ziekte, de behandelingen en de impact op patiënt en gezin.
Verder ben ik als medisch adviseur een actief lid van de Raad van Bestuur van deze vzw en stond ik mee aan de wieg van SuperNils.
Ik heb de informatie op deze pagina dan ook mee bekeken en goedgekeurd. Hopelijk haal je eruit wat voor jou belangrijk is.

SuperNils wil jullie via deze website informeren over kanker in het algemeen en hematologische aandoeningen, zoals leukemie, in het bijzonder. Wat is leukemie eigenlijk? Wat doet de ziekte met je lichaam? Hoe kan men leukemie genezen? Welke behandelingen zijn er?

We willen ook aangeven waar je terecht kan met jouw vragen, waar je lotgenoten kan ontmoeten of waar je extra hulp en ondersteuning kan krijgen.

Op deze pagina brengen we belangrijke informatie samen over onco-hematologische aandoeningen (breder dan alleen leukemie!) en mogelijke behandelingen. Het gaat over brochures, filmpjes, games, documenten en websites. Een zeer ruim aanbod, dat de nood van vele mensen kan invullen, tips aanreikt en kanker meer bespreekbaar kan maken. We bieden ook zaken aan die kunnen helpen bij de terugkeer naar het werk, na een lange afwezigheid. En uiteraard is er ook aandacht voor de psychologische en mentale ondersteuning.

Het informatieve materiaal konden we bemachtigen via BHS (Belgian Haematological Society – Patiënt Committee), de patiëntenorganisaties en andere grote organisaties. Allemaal gaven ze aan dat we deze info met jullie mochten delen via deze website. Informeren is enorm belangrijk. Degelijke kennis, laat je immers betere keuzes maken.

Motion-comic Immuno-T

Een tekenfilmpje waarin zeer bevattelijk wordt uitgelegd wat kanker in je lichaam doet en op welke manieren men de ziekte probeert aan te vallen en te genezen. Het filmpje is ook bruikbaar om uitleg te geven aan kinderen. Het is zelfs geschikt bevonden voor kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Professor Dr. Tessa Kerre stond als drijvende kracht mee aan de wieg van dit filmpje. Klik op de prent en bekijk het verhaal van de T-cellen. Door op de pijltjes van je computer te drukken, ga je verder in de verhaallijn.

Leven met lymfeklierkanker

Deze brochure "Leven met lymfeklierkanker" is sinds 20 oktober 2018 beschikbaar gemaakt door Janssen die hiervoor nauw met LVV samenwerkte. We hebben de handen in mekaar geslagen om patiënten, hun familie en geliefden te helpen om lymfeklierkanker beter te begrijpen. Klik op de foto en zo verder naar de laatst beschikbare brochure.

Gratis publicaties Stichting tegen Kanker

Overzicht van alle gratis te bestellen brochures bij de Stichting tegen Kanker.

Leven met Waldenström

Brochure met feiten, getuigenissen en behandelingen.

Voedingadviezen kiemarme voeding

We mogen van Marina Reygaerts (diëtiste UZ Gent) een klein digitaal kookboekje aan jullie cadeau doen. Je kan het hier downloaden en weer vrij gebruiken in de thuiskeuken. Het werd samengesteld door een aantal studenten, onder het goedkeurend oog van Marina zelf. Veilig en degelijk materiaal dus, voor wie eens iets anders wil klaarmaken!

Voeding bij verhoogd infectierisico

Marina Reygaerts bezorgde ons een lijst met voedingsproducten, die binnen het kiemarme dieet een plaatsje kunnen krijgen. De lijst is opgesteld voor patiënten met een verhoogd infectierisico. Gemakkelijk om de juiste producten te kopen en te zorgen voor een gezonde en evenwichtige voeding. Deze recente lijst kan je hier downloaden en vrij gebruiken. We zullen er ook steeds voor zorgen dat we de laatste versies hier ter beschikking stellen.

Maar er is natuurlijk veel meer! Log hierboven snel in met je wachtwoord en ontdek alle informatie die we met jullie mogen delen.