SuperNils
Projecten-menu

Kies het project dat je wil ondersteunen

LET WEL … De totale kost van een bepaald project moet niet gedragen worden door één bedrijf. Verschillende kleinere steunpakketten kunnen ervoor zorgen dat het budget alsnog beschikbaar is en we met de ontwikkeling kunnen starten.

De projecten worden steeds GRATIS aangeboden aan de patiënten of de naasten.

Project "algemene werking"

Een organisatie als vzw SuperNils heeft algemene onkosten. We denken hierbij aan licentie- en hostingkosten (website, zoom, beveiliging website, webshop, podcast, ...). Verder zijn er de onkosten voor het voeren van de administratie (boekhouding, accountant, programma Billit en de aankoop van administratief materiaal, postzegels, papier, printerinkt, ...). Ook het promoten van de organisatie via affiches en flyers en het drukken van brochures behoren tot deze algemene werking, als ook het huren van vergaderlokalen, het voorzien van catering tijdens de algemene ledenbijeenkomst en algemene kleine onkosten. Jaarlijks vraagt deze werking toch een € 7500,00 uit het budget. Elke steun om dit te kunnen realiseren, is dus meer dan welkom.

Project "Mental-boost-pakket"

Vzw SuperNils wil alle patiënten ondersteunen die de diagnose van hematologische kanker te horen krijgen. Dat gaat over ongeveer 7500 mensen in gans België per jaar. Met onze SuperNilsdagen, zoals ze nu worden georganiseerd, kunnen we deze patiënten onmogelijk allemaal bereiken. Dat is niet haalbaar, noch financieel, noch logistiek. Daarom dachten we na over een nieuw concept ... En zo kwamen we uit bij de SuperNils mental-boost-pakketten.
Dit pakket zou kunnen bezorgd worden aan elke patiënt bij zijn diagnostisering. Het bestaat uit een mooie insteekmap met brochures van alle relevante patiëntenorganisaties (ook vzw SuperNils), het bevat folders met nuttige algemene informatie en info over de praatgroepen voor naasten die we organiseren. Verder vinden we op de kaft alle info over en verwijzingen naar de interactieve pakketten van SuperNils. In de map stoppen we nog een geluksbrenger, een potlood en een tekenblokje. En voor de kinderen gaan we zeker nog een speelgoedje voorzien.
De patiënt gaat deze info niet meteen bekijken, maar de mooie map zal hem wel uitnodigen om ze later vast te nemen en zo de inhoud te ontdekken. Vzw SuperNils hoopt op die manier de interactieve boxen meer onder de aandacht te kunnen brengen en meer patiënten mentaal te kunnen ondersteunen.
De ontwikkeling van een dergelijk pakket zal al snel 10 euro kosten, wat een totaalbudget betekent van € 75 000,00 per jaar. Uiteraard zullen we dit kapitaal langzaam moeten opbouwen en de deelname van het aantal ziekenhuizen geleidelijk moeten verhogen.

Project "VR-informatie"

Vzw SuperNils ontwikkelde een VR-pakket ter ondersteuning van patiënten met een hematologische kanker. Dit pakket bestaat uit een VR-bril, waarop specifieke content werd geplaatst.
We gaan dit pakket regelmatig uitbreiden met nieuwe content, zodat de patiënten steeds weer opnieuw worden uitgedaagd en andere informatie kunnen terugvinden.
In deze nog te ontwikkelen content kunnen patiënten info en adviezen krijgen over voeding, verzorging, sociale contacten en seksualiteit. Ze worden telkens in een andere omgeving geplaatst, waar ze worden geprikkeld om vragen te stellen aan de SuperNils Avatar, die hen dan verder wegwijs maakt. De Avatar moet uiteraard worden opgeleid om deze informatie te kunnen delen. Daarvoor zullen we samenwerken met diverse zorgverleners uit onze partnerziekenhuizen.
De uitwerking van zo'n pakket, inclusief de tijdsbesteding van verschillende mensen kost al snel € 25 000,00.

Project "VR-ontwikkeling films"

Vzw SuperNils ontwikkelde een VR-pakket ter ondersteuning van patiënten met een hematologische kanker. Dit pakket bestaat uit een VR-bril, waarop specifieke content werd geplaatst. We gaan dit pakket regelmatig uitbreiden met nieuwe content, zodat de patiënten steeds weer opnieuw worden uitgedaagd en andere informatie kunnen terugvinden.
In eerste instantie staan er op de VR-bril een 3-tal VR-films (360°-films). Graag willen we dit aantal regelmatig uitbreiden met een nieuwe film, waardoor de keuze groter en diverser wordt. Het is de bedoeling films aan te bieden voor diverse leeftijden en binnen verschillende categorieën (natuur, cultuur, steden, dieren, reizen, ...).
Het maken van 1 film kost ongeveer € 3 000,00.

Project "VR-aankoop hardware"

Om met het VR-pakket aan de slag te kunnen, hebben de patiënten natuurlijk een VR-bril nodig. Deze bril zit in een beschermende case, zodat hij beschermd is tegen vuil en vallen.
Bij de start van het project hebben we al enkele brillen voorzien voor onze partnerziekenhuizen. Als we echter meer patiënten in meer ziekenhuizen willen ondersteunen, dan hebben we meer VR-materiaal nodig. We kiezen hierbij, in overleg met de ontwikkelfirma, voor de META Quest 3. Het betreft een toestel dat voldoet aan de nieuwste ontwikkelingen en dat zeer geschikt is voor onze doeleinden.
De aankoop van 1 bril met case kost € 600,00.

Project "VR-interactietool"

Vzw SuperNils ontwikkelde een VR-pakket ter ondersteuning van patiënten met een hematologische kanker. Dit pakket bestaat uit een VR-bril, waarop specifieke content werd geplaatst. We gaan dit pakket regelmatig uitbreiden met nieuwe content, zodat de patiënten steeds weer opnieuw worden uitgedaagd en andere informatie kunnen terugvinden.
Samen met de ontwikkelfirma kwamen we op het idee van een interactietool. Wat zou het fijn zijn, mochten patiënten elkaar kunnen ontmoeten binnen de SuperNils-VR-omgeving. Ergens aan het water, bij een kampvuurtje ... gewoon praten met lotgenoten ... maar wel volstrekt veilig, zonder gevaar voor infectie. Of samenkomen met je partner of enkele vrienden in een gezellige blokhut, lekker privé zonder andere toehoorders. Alles is mogelijk binnen een virtuele omgeving.
Deze ontwikkeling kost natuurlijk geld. We moeten daarbij toch wel rekenen op een € 20 000,00.

Project "SuperNils-popje maken"

Samen met onze partner "LukiArt vzw" uit Sint Martens Latem willen we een nieuwe interactieve box ontwikkelen, specifiek voor kinderen. We willen hen materialen aanreiken om een eigen SuperNils-pop of handpop te maken.
We lieten alvast een ontwerp van het hoofdje maken via 3D-print. Vervolgens zal dat hoofdje in een doosje worden gestopt met verschillende lapjes stof, een schaartje, naald en draad, knoopjes, verf, penselen, ... Een begeleidende film op onze website en enkele fiches met uitleg helpen de kinderen (en hun ouders) dan om hun eigen SuperNils-held samen te stellen. Een leuke activiteit om de tijd te doden, creatief bezig te zijn en vooral de gedachten te verzetten!
De kostprijs van zo één doosje bedraagt toch wel 40 euro, verzending inbegrepen.

Project "Praatgroepen voor naasten"

Vanaf 14 maart 2024 starten we met de organisatie van "praatgroepen voor naasten". We brengen een aantal partners, kinderen, familieleden of vrienden van patiënten met een hematologische kanker samen rond de tafel om te praten over hun gevoelens, hun vragen en noden.
We starten zo'n avond altijd met een korte lezing van een professor, dokter of verpleegkundige, die duidelijke en nuttige info brengt voor deze doelgroep. Na een tasje koffie met een lokale versnapering start dan de praatgroep zelf. Deze wordt begeleid door een organisatie die daarvoor de juiste mensen in huis heeft (Lost & Co vzw uit Lier).
Het organiseren van zo'n avond voor 15 personen kost ongeveer 1000 euro, locatie, catering, spreker en begeleiding inbegrepen. Voor de mensen zelf is de avond helemaal gratis.

Project "From cancer to danser"

Samenwerking met MOSA Ballet School Luik. We zetten patiënten met hematologische kankers aan tot bewegen op muziek. Dit kan vanuit hun bed, op een stoel, maar steeds vanuit de veilige kamer.
Patiënten krijgen instructies van echte dans-docenten, via films op de website, ze bewegen mee in een virtuele dansles of ontmoeten lotgenoten tijdens een danscursus.
Wat hebben we nodig? Eenvoudige materialen, zoals linten, ballen en hoepels. Iemand die de films maakt van de danslessen. Lijsten met bijhorende muziek. Hoofdtelefoons of oortjes. Kostprijs van dit alles per ziekenhuis, ongeveer: € 1500,00.