Wat we doen ...

Duurzaam ondersteunen
en informeren

Vzw SuperNils ondersteunt het mentale welzijn van kinderen, adolescenten en jong-volwassenen met kanker en wetenschappelijk onderzoek naar leukemie. Verder informeert de organisatie deze patiënten en alle geïnteresseerden, in de breedste zin van het woord.

Duurzaamheid vormt bovendien de rode draad doorheen onze werking.

Heb je nog vragen? Lees dan snel verder of contacteer ons via de onderstaande knop.

Laat ons zorgen voor jouw mentale welzijn

Pakketten om het ganse jaar door te gebruiken, gewoon om je gedachten wat af te leiden. Voor patiënten in het bezit van een login. Vraag deze aan via de pagina “ik ben patiënt – naaste”.

Alleen voor onze partnerziekenhuizen. Eén keer per jaar komt vzw SuperNils dan langs met mooie verrassingen.

We gaan dit initiatief vanaf 2024 geleidelijk aan vervangen door een Mental-Boost-Pakket, dat patiënten ontvangen bij hun diagnosticering. Dat moet een map worden boordevol nuttige informatie van ondersteunende organisaties en initiatieven, maar ook praktische tips en hulplijnen. Bovendien zal in de map de nodige informatie worden opgenomen over onze interactieve pakketten, zodat elke patiënt deze gemakkelijk kan terugvinden.

Speciaal voor vzw SuperNils ontwikkelde Yoga Nidra-oefening. Zet op en ontspan je …

Profs zoeken voor jou naar betere therapieën

Patiënten kunnen soms deelnemen aan bepaalde klinische onderzoeken. Deze zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van nieuwe therapieën. Interesse? Klik door.

Met een storting op het SuperNils-fonds Antwerpen steun je het wetenschappelijk onderzoek naar leukemie. Je ontvangt ook een fiscaal attest.

Met een storting op het SuperNils-fonds Gent steun je wetenschappelijk onderzoek naar leukemie en immunotherapie. Je ontvangt een fiscaal attest voor je gift.

Betere informatie Bewustere keuzes

Belangrijke administratieve documenten van vzw SuperNils: onze statuten en de verslagen van de algemene vergaderingen, inclusief de jaarrekening.

Informatie over kanker in het algemeen en hematologie in het bijzonder. Inclusief verwijzingen naar boeken, brochures en websites. Exclusief voor vrienden van SuperNils! Nieuwsgierig? Word snel lid (vriend) via de oranje “ik steun SuperNils”-knop bovenaan de website of vraag je login bij je bedrijf. Patiënten van partner-ziekenhuizen krijgen een gratis login, andere patiënten kunnen de login aanvragen via de “ik ben patiënt” link in het submenu.

Link naar organisaties en verenigingen die je kunnen ondersteunen, verder kunnen helpen en je in contact kunnen brengen met lotgenoten. Uiteraard allemaal binnen het thema kanker en hematologische aandoeningen. Exclusief voor vrienden van SuperNils! Nieuwsgierig? Word snel  lid (vriend) via de oranje “ik steun SuperNils”-knop bovenaan de website of vraag je login bij je bedrijf. Patiënten van partner-ziekenhuizen krijgen een gratis login, andere patiënten kunnen de login aanvragen via de “ik ben patiënt” link in het submenu.

Toffe informatie voor leerkrachten, opvoeders en ouders. Specifiek voor onderwijs, met fijne activiteiten en bruikbare materialen. Inclusief linken naar websites en ondersteunende organisaties.

Interessante en diverse informatie, verpakt in podcast-afleveringen van de “Leukemie, SuperNils Boostfactory”-podcast. Te beluisteren via deze website, Spotify en Apple Podcast.

Vzw SuperNils organiseert ook regelmatig opleidingen en webinars voor leerkrachten, opvoeders, patiënten en geïnteresseerden. Je vindt het overzicht hier …

Om te kunnen deelnemen, vragen we wel om vriend (lid) te worden van vzw SuperNils. Dat kan via de oranje “ik steun SuperNils”-knop bovenaan deze webpagina. Je ontvangt dan de noodzakelijke login. Patiënten krijgen een gratis login.

Praatgroepen voor naasten van patiënten met onco-hematologische aandoeningen … vanaf maart 2024. Organisatie in samenwerking met Farmabedrijf Servier. 

Om de gesprekken in goede banen te leiden, nemen we een organisatie als vzw Lost & Co onder de arm. Bovendien zal een arts, verpleegkundige of onco-coach bijkomende informatie geven.

Laat ons samen iets doen voor het milieu

Wat betekent duurzaamheid binnen de werking van vzw SuperNils? Lees er alles over via deze link.

Droom of werkelijkheid? Vzw SuperNils wil een heus bos laten aanplanten ergens in Vlaanderen, gewoon om te zorgen voor een betere en schonere wereld. Doe je mee?

Je goed informeren is enorm belangrijk. Blijf nooit zitten met vragen, maar stel ze aan je behandelende arts. Als je goed geïnformeerd bent, zal je ook gemakkelijker bepaalde keuzes kunnen afwegen en knopen kunnen doorhakken. Vzw SuperNils helpt je met deze uitgebeide informatie-pagina. Neem ze rustig door en haal eruit wat voor jou belangrijk en nuttig kan zijn. En is er iets niet duidelijk, vraag dan om extra uitleg aan je doktersteam.